Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Sulcid Iv 250 Mg 1 Flakon

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar » Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar » Penisilinler » Penisilinli Kombinasyonlar » Ampisilin ve Sulbaktam

Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Duyarlı mikroorganizmaların neden olduğu sinüzit, otitismedia, epiklottit, üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları, bakteriyel pinomoliler idrar yolları enfeksiyonları ve piyelonefrit; peritonit, kolesistit, endometrit ve pelviksululit gibi intraapdominal enfeksiyonlar; bakteriyel septisemi, deri ve yumuşak doku enfeksiyonları, kemik ve eklem enfeksiyonları ve gonokok enfeksiyonlarında endikedir.

Kontrendikasyonları:

Öz geçmişinde herhangi bir penisiline duyarlık gösteren kişilerde bu bileşimin kullanılması kontrendikedir. İ.M. uygulamada çözücü olarak kullanılan lidokain hidroklörür, amidtipilokal anesteziklere duyarlı olduğu bilinene kişilerde ve kalp bloğu olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Penisilin tedavisi yapılan hastalarda ciddi, hatta bazen aşırı duyarlılık reaksiyonları bildirilmiştir. Bu reaksiyonlar geçmişinde penisilin veya bir çok allerjene aşırı hassasiyeti olan kişilerde meydana gelmektedir.
Eğer alerjik bir reaksiyon meydana gelirse ilaç kesilmeli ve uygun tedavi başlatılmalıdır. Herhangi bir antibiyotik preparatında olduğu gibi mantarlar dahi duyarlı olmayan organizmaların aşırı üreme belirtileri için devamlı gözlem gereklidir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Diyare, bulantı, karın ağrısı , epigastrik rahatsızlıklar, kusma, deri döküntüsü, kaşıntı sedasyon ve halsizlik gibi yan etkiler görülebilir. Tüm parenteral antibiyotiklerde olduğu gibi özellikle intramüsküler uygulamaya bağlı olan enjeksiyon yerindeki ağrı en sık rastlanan yan etkidir.

İlaç etkileşimleri:

Ampisilin ve allopurinolun birlikte kullanımı, hastalarda deri döküntüsü insidansını yalnız ampisilin alan hastalara göre önemli derecede artırır. Ampisilin, aminoglikoziter ile geçimsizdir ve bu nedenle aynı kap içinde karıştırılmamalıdır.dekstroz ve diğer karbonhidratları ihtiva eden solüsyonlarda ampisilin daha az stabildir.Kan ürünleri veya protein hidrolizatları karıştırılmamalıdır.

Kullanım şekli ve dozu:

Sülsitenjektal flakon İ.M. yanlız intramüsküler yolla kullanılır. İ.M uygulama derin enjeksiyonla yapılmalıdır. Çözücü olarak sadece enjeksiyonlu su kullanıldığında enjeksiyon yerinde ağrı olabilir.Erişkin dozu genellikle 6-8 saatte bir Sulcid 1.0 gr veya 2 gr dır. Günlük toplam sulbaktam dozu 4 gr'ı aşmamalıdır. Çocuklar, bebekler ve yeni doğmuşlarda genel olarak doz 150 mg/kg/gün dür. Bu toplam doz 100 mg/kg ampisilin 50 mg/kg sulbaktama ve tekabül eder.

Atc Kodu:

J01CR01

Üretici Firma:

İbrahim Etem Ulagay İlaç Sanayi Türk A.Ş.
Telefon: (212) 467 11 11
Email: [email protected]

Sulcid Iv 250 Mg 1 Flakon Benzerleri

Referans fiyatları ilaç güncelleme tarihinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TITCK) tarafından halka açık olarak yayınlanan Euro bazlı referans fiyat listesinden alınmıştır. Aşağıda yer alan TL bazlı referans fiyatları ise 32702 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararında belirtilen euro değerine göre Depocu, Eczacı kârları ve KDV dahil edilerek hesaplanmıştır. Gerçek ilaç fiyatları referans fiyatlarından farklı olabilir.

İlaç Bilgileri (Güncelleme Tarihi:19.2.2022)

Sulcid Iv 250 Mg 1 Flakon

Yerli, Beşeri bir ilaçtır.
Reçete ile satılır.
E-Reçete: Aktif

Etken Maddesi: Ampisilin + Sulbaktam


Barkod Numarası: 8699508270231

Burada yer alan bilgiler bilgilendirme mahiyetindedir. Ilacprospektusu.com'da ilaç satışı yapılmaz.

İlaç Fiyatı: 505,85 TL

Bu ilacın fiyatı güncel değildir. Ancak en son fiyat güncelleme tarihinden sonra yaşanan enflasyon, döviz kuru ve KDV farkı otomatik olarak hesaplandığında bu ilacın tahmini güncel fiyatı: 1457,58 TL olabilir.

Google Reklamları

Firma Bilgileri

İbrahim Etem Ulagay İlaç Sanayi Türk A.Ş. Logosu

İbrahim Etem Ulagay İlaç Sanayi Türk A.Ş.

Davutpaşa Cd. No: 12 Topkapı - İSTANBUL
Telefon: (212) 467 11 11
Email: [email protected]

Firma profili ve diğer ürünlerin listesini görüntülemek için firma ismine tıklayın

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2025 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.