Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Avil %1,25 25 Gr Merhem

Dermatolojik İlaçlar » Antiprüritik İlaçlar » Kaşıntı Giderme İlaçları » Vücut Yüzeyine Uygulanan Antihistaminikler

Formülü:

Her ampulde (2 ml );
Feniramin hidrojen maleat 45.5 mg

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Avil aşırı duyarlık reaksiyonları ile çeşitli nedenlerden ileri gelen kaşıntı, akıntılı mukoza iltihabı, ekzema, ürtiker, anafilaktik reaksiyonlar ve anjiyoödemlerin tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Feniramine karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir. Hamileliğin özellikle ilk üç ayında, emziren kadınlarda, yeni doğanlarda ve prematürelerde, astım dahil alt solunum yolları hastalıklarında, MAO inhibitörleri ile tedavi edilenlerde kullanılmamalıdır. Ayrıca, stenozlu peptik ülser, semptomatik prostat hipertrofisi olanarda, 60 yaş ve üzerindekilerde baş dönmesi ve hipotansiyon oluşturabileceğinden dikkatle uygulanmalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Semptomatik prostat hipertrofisi, dar açılı glokom, stenozlu peptik ülser, mesanenin boyun obstrüksiyonlarında, hipertiroidi, kardiyovasküler hastalıklar ve hipertansiyonda dikkatle kullanılmalıdır. Avil reaksiyon kabiliyetini azalttığından araç kullanılmamalıdır.

Avil kullananlarda görme bozukluklarına rastlanması ve dar açı glokomlarında göz içi basıncının yükselmesi mümkündür; böyle durumlarda hastalar bir göz uzmanı tarafından kontrol edilmelidir.

Yapılan çalışmalarda Avil'in herhangi bir teratojen etkisi görülmediği halde gebeliğin özellikle ilk üç ayında ancak kesin bir endikasyon varsa kullanılmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

- Kardiyovasküler sistemde; hipotansiyon, baş ağrısı, palpitasyon, taşikardi, ekstrasistoller

-Sinir sisteminde; sedasyon, uyku hali, baş dönmesi, koordinasyon bozukluğu, yorgunluk, konfüzyon, rahatsızlık hissi, sinirlilik, titreme, irritabilite, uykusuzluk, öfori, parestezi, bulanık görme, diplopi, vertigo, kulak çınlaması, nevrit, konvülsiyonlar.

-Gastrointestinal sistemde; bulantı, kusma, anoreksi, diyare, konstipasyon.

-Genitoüriner sistemde; sık idrar yapma isteği, güç idrar yapma, idrar retansiyonu.

-Solunum sisteminde; bronşial sekresyonun viskozitesinde artış, burun tıkanıklığı.

-Ürtiker, anafilaktik şok, ışığa duyarlık, ağız ve boğazda kuruluk, aşırı terleme.

İlaç etkileşimleri:

Avil Ampul santral etkili ilaçların (örn. trankilizanlar, hipnotikler, sedatifler, anksiyolitik ilaçlar ve opioid analjezikler) nöroleptiklerin, MAO inhibitörlerinin, alkolün etkisini artırdığından bu ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır.

Kullanım şekli ve dozu:

Doktor tarafından başka bir şekilde önerilmediği takdirde;

Hastanın durumuna göre günde 1-2 defa 1/2 - 1 ampul yavaş yavaş (dakikada 1 ml) damar içine veya kas içine verilir.

6 ay - 3 yaşındaki çocuklara intramüsküler yoldan 1-2 defa 0.4-1 ml, 4 yaşından itibaren çocuklara günde 1-2 defa 0.8-2 ml uygulanır.

Tek bir dozun etki süresi 4-8 saattir. Tedaviye akut belirtiler geçinceye kadar devam edilmelidir. Piyasada bulunan kalsiyumlu ilaçlarla kombine edilmesi mümkündür, fakat daima kişinin dayanma gücü araştırılmalıdır.



AŞIRI DOZ VE TEDAVİSİ:

Avil ile zehirlenme halinde; midriyazis, ağızda kuruluk, taşikardi ve idrar retansiyonu, yorgunluk, uyku hali, deliryum, bazen halüsinasyonlar ve irritabilite, adale kasılmaları, rijidite (özellikle çocuklarda), çok defa kusma ile birlikte tonik-klonik konvülsiyonlar, vücut ısısının yükselmesi, solunum merkezinin başlangıçta uyarılması ve daha sonra felci, dolaşım kollapsı, derin koma görülebilir.

Feniramin entoksikasyonunda solunumun desteklenmesi ve kalp-dolaşım fonksiyonunun stabilizasyonu gibi ilk yardım tedbirleri derhal alınmalıdır. Kusma spontan olarak oluşmamışsa, ipeka şurubu ile kusturulur. Kusmayı takiben aktif kömür absorpsiyonu minimuma indirmek için verilir. Eğer kusma sağlanamamışsa ilaç alımını takip eden 3 saat içinde mide lavajı yapılır.

Hipotansiyon tedavisinde vazopressörlerle tedavi yapılır (norepinefrin, fenilefrin, dopamin). Epinefrin verilmemelidir, hipotansiyonu kötüleştirebilir.

Konvülsiyon oluşmuşsa, diazepam dahil santral sinir sistemi depresanları verilmemeli, intravenöz fenitoin kullanılmamalıdır. Özellikle çocuklardaki ateş düşürülmelidir. Ağır vakalarda hemoperfüzyon yapılabilir. Diürezin artırılması ile feniraminin itrahı hızlandırılabilir; ancak bu sırada elektrolit ve sıvı dengesi kontrol edilmelidir. Gereği halinde süt çocuklarında ve ufak çocuklarda hemodiyaliz yapılmalıdır.

Atc Kodu:

D04AA16

Üretici Firma:

Sandoz Ürünleri İlaç Gıda Kimya ve Tohum San. A.Ş.
Telefon: (212) 279 89 00

Avil %1,25 25 Gr Merhem Benzerleri

Referans fiyatları ilaç güncelleme tarihinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TITCK) tarafından halka açık olarak yayınlanan Euro bazlı referans fiyat listesinden alınmıştır. Aşağıda yer alan TL bazlı referans fiyatları ise 32702 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararında belirtilen euro değerine göre Depocu, Eczacı kârları ve KDV dahil edilerek hesaplanmıştır. Gerçek ilaç fiyatları referans fiyatlarından farklı olabilir.

İlaç Bilgileri (Güncelleme Tarihi:3.2.2024)

Avil %1,25 25 Gr Merhem

İlaç Fotoğrafı: Avil %1,25 25 Gr Merhem

Yerli, Beşeri bir ilaçtır.
Reçete ile satılır.
E-Reçete: Aktif

Etken Maddesi: Feniramin


Barkod Numarası: 8699516380311

Burada yer alan bilgiler bilgilendirme mahiyetindedir. Ilacprospektusu.com'da ilaç satışı yapılmaz.

Referans Fiyatı: 1,83 Euro 

Referans fiyatı ilaç güncelleme tarihinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TITCK) tarafından halka açık olarak yayınlanan Euro bazlı referans fiyat listesinden alınmıştır. Aşağıda yer alan TL bazlı referans fiyatı ise 32702 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararında belirtilen euro değerine göre Depocu, Eczacı kârları ve KDV dahil edilerek hesaplanmıştır. Gerçek ilaç fiyatı referans fiyatından farklı olabilir.

Hesaplanan Referans Fiyatı: 59,33 TL

Google Reklamları

Firma Bilgileri

Sandoz Ürünleri İlaç Gıda Kimya ve Tohum San. A.Ş. Logosu

Sandoz Ürünleri İlaç Gıda Kimya ve Tohum San. A.Ş.

Büyükdere Cd.N:215 Levent - İSTANBUL
Telefon: (212) 279 89 00

Firma profili ve diğer ürünlerin listesini görüntülemek için firma ismine tıklayın

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.