Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Silina 1000 Mg 1 Flakon

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar » Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar » Penisilinler » Geniş Spektrumlu Penisilinler » Ampisilin

Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

SİLİNA ENJEKTABL, Ampisiline duyarlı mikroorganizmalardan ileri gelen aşağıdaki enfeksiyonlarda kullanılır.
- Üst solunum yolları ve K.B.B. enfeksiyonları: Adenoidit, farenjit, anjin, otitis media, sinüzit, larenjit.
S250E-980107P6
- Alt solunum yolları enfeksiyonları: Akut ve kronik bronşit, bronşiolit, enfekte bronşektazi, pnömoni,
- Barsak enfeksiyonları: Çeşitli bakterilerden ileri gelen enterit ve gastroenteritler, özellikle tifo ve paratifo.
- Safra yolları enfeksiyonları: Kolesistit, kolanjit, kolanjiolit, enfekte kolelitiyazis.
- İdrar yolları enfeksiyonları: Bakteriyel nefrit, piyelit, piyelonefrit, piyonefroz, sistit, uretrit ve gonore.
- Genital enfeksiyonlar: Orşit, epididimit, orşiepididimit, prostatit, ovarit, salpenjit, vulvovajinit, metrit, bartolinit, parametrit, pelviperitonit.
- Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları: piyodermi, impetigo, ektima, erizipel, lenfanjit, selülit, enfekte yara ve deri lezyonları.
- Genel enfeksiyonlar: Gonokoksi, menenjit ve septisemi, bakteriyel endokardit profilaksisi, kızıl, döküntülü çocuk hastalıkları komplikasyonları.

Kontrendikasyonları:

SİLİNA FLAKON, penisilinlere karşı aşırı duyarlı kişilerde kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Patojen mikroorganizmaların ampisiline duyarlılığının belirlenmesinde gerekli bakteriyolojik incelemeler yapılmalı ve gerektiğinde enfeksiyon yerine göre cerrahi müdahale yapılmalıdır.
Penisilin tedavisi uygulanan hastalarda ciddi bazen de öldürücü aşırı anafilaktoid reaksiyonlar bildirilmiştir. Bu tip reaksiyonlar özellikle çeşitli allerjenlere duyarlılığı olan kişilerde ve parenteral uygulamalarda oral uygulamalara oranla daha sık görülmüştür. Sefalosporinlere şiddetli reaksiyon gösteren hastalar penisilinlere karşı da duyarlı olabilirler. Bu gibi hastalarda kullanılırken dikkatli bir araştırma yapılmalı ve allerjik reaksiyon görüldüğünde ampisilin tedavisi kesilerek bu durumlarda genellikle kullanılan antihistaminikler, presöraminler ve kortikosteroidler ile uygun tedaviye başlanmalıdır. Anafilaktoid reaksiyonlar bu maddelerin ve adrenalinin acilen kullanımını gerektirir. Aynı zamanda hava yolunun açık tutulması sağlanmalı ve gerektiğinde entübasyon uygulanmalıdır. Uzun süreli tedavilerde tüm güçlü ilaçlarda olduğu gibi hematopoetik sistem, böbrek ve karaciğer fonksiyonları belirli aralıklarla izlenmelidir.
Tedavi süresinde mikotik (Candida) ya da bakteriyel (Enterobakter, Pseudomonas) süperenfeksiyonlar gelişebilir; bu gibi durumlarda ampisilin tedavisi durdurulmalı ve süperenfeksiyona yol açan mikroorganizmalara etkili ajanların kullanılmasına başlanmalıdır. Ampisilin idrarda yüksek konsantrasyonlara eriştiğinden Clinitest, Benedict ya da Fehling solüsyonu ile yapılan glikoz testlerinde yanlış pozitif sonuçlar alınabilir. Bu nedenle idrarda glikozun enzimatik glikoz oksidasyonuna dayanıklı testler ile aranması uygundur.
Hamilelikte Kullanım:
Ampisilinin hamilelerde kullanım emniyeti kanıtlanmamıştır.
S250E-980107P6
Emziren Annelerde Kullanım:
Ampisilin anne sütüne geçer; bu nedenle emzirenlerde kullanıldığında bu özelliği göz önünde bulundurulmalıdır.
Pediatrik Kullanım:
Ampisilin başlıca böbrek yoluyla ve değişmeden itrah olur. Bu nedenle böbrek fonksiyonları tam gelişmemiş olan yeni doğanlarda ve bebeklerde ampisilin itrahı gecikebilir. Bu yüzden terapötik etkiyi sağlayabilecek en düşük dozda dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Bulantı, kusma diyare genellikle oral kullanıma bağlı olarak görülen gastrointestinal yan etkilerdir. Diğer penisilinlerde olduğu gibi hipersensitiviteye bağlı reaksiyonlar oluşabilir. Bu tip reaksiyonlar penisiline aşırı duyarlılığı veya allerji, astım, saman nezlesi veya ürtikeri olanlarda daha sık görülür. Aşırı duyarlılık reaksiyonları; eritamatöz makülopapüler deri döküntüleri ve ürtiker şeklindedir. Ürtiker ve diğer deri döküntüleri ile serum hastalığı benzeri reaksiyonlar antihistaminik ve gerekirse sistemik kortikosteroid uygulaması ile kontrol altına alınabilir. Hafif bir SGOT artışı bildirilmişse de klinik önemi bilinmemektedir. Penisilin tedavisi sırasında anemi, trombositopeni, trombositopenik purpura, eozinofili, lökopeni ve agranülositoz bildirilmiştir. İlacın kesilmesi ile düzelen bu belirtilerin aşırı duyarlılık reaksiyonuna bağlı olduğu düşünülmektedir. Etkeni virüs olan infeksiyöz mononükleozlu hastalarda yüksek oranda deri döküntüsü bildirilmiştir. Bu nedenle bu vakalarda kullanılmamalıdır.
BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.

İlaç etkileşimleri:

Ampisilin oral kontraseptiflerin etkisini düşürebilir. Allopurinol, ampisilin'in yol açtığı cilt reaksiyonlarını artırır. Kloramfenikol, eritromisin, sülfonamidler veya tetrasiklin gibi bakteriostatik antibiyotikler, ampisilinin bakterisid etkisini antagonize edebilir. Aminoglikozidlerle fiziksel geçimsizliği vardır. Bu nedenle beraber kullanımında etki düşüşü yapabileceği düşünülmelidir. Probenesid ile ampisilinin kan düzeylerinin artması ve/veya toksisitesinin artması nedeniyle ampisilinin renal tübüler sekresyonu azalabilir ve etkisi şiddetlenebilir.

Kullanım şekli ve dozu:

SİLİNA ENJEKTABL intramüsküler veya intravenöz yoldan uygulanır.
Solunum yolu ve yumuşak doku enfeksiyonları:
*40 kg'ın üzerindeki hastalarda: 6 saatte bir 250 - 500 mg, şiddetli enfeksiyonlarda 6 saat ara ile 1 g.
S250E-980107P6
* 40 kg veya altındaki hastalarda: eşit dozlara bölünmüş olarak 6 ya da 8 saat ara ile 25 - 50 mg /kg/gün.
Beta-hemolitik streptokok enfeksiyonlarında akut romatizmal ateş ve/veya akut glomerülonefrit oluşmasını önleyebilmek için tedavi en az 10 gün sürdürülmelidir.
Gastrointestinal ve ürogenital enfeksiyonlarda:
*40 kg üzerindeki hastalarda: 6 saatte bir 500 mg, şiddetli enfeksiyonlarda 6 saat ara ile 1 g.
*40 kg veya altındaki hastalarda; eşit dozlara bölünmüş olarak 6 saate bir 50-100 mg/kg/gün.
Kronik üriner sistem ve barsak enfeksiyonlarının tedavisi sırasında bakteriyolojik ve klinik değerlendirme sık aralıklarla yapılmalıdır. Erişkin erkeklerde, N.gonorrhoeae ile oluşan üretrit tedavisinde SİLİNA ENJEKTABL 8 ya da 12 saat ara ile 500 mg uygulanmalıdır. Tedavi olgunun durumuna göre tekrarlanır ya da uzatılabilir. Prostatit, epididimit gibi gonore komplikasyonlarında tedavinin daha yüksek dozda, daha uzun süreli olması önerilir. Sifiliz primer lezyon şüphesi bulunan gonoreli hastalarda tedaviye başlamadan önce gerekli incelemeler yapılmalıdır; birlikte sifiliz bulunabileceği şüphesi olanlarda serolojik testler en az 4 ay süre ile her ay yapılmalıdır.
Bakteriyel Menenjit:
Çocuklar ve erişkinlerde eşit dozlara bölünmüş olarak 3-4 saatte bir 150-200 mg/kg/gün tedavi en az üç gün sürecek olan intravenöz infüzyon ile başlandıktan sonra intramüsküler olarak sürdürülebilir.
Septisemi:
Çocuklar ve erişkinlerde eşit dozlara bölünmüş olarak 3-4 saatte bir150-200 mg/kg/gün tedavi en az 3 gün sürecek olan intravenöz uygulamadan sonra intramüsküler olarak sürdürülebilir.
Tüm enfeksiyonlarda ampisilin ile tedavi süresi enfeksiyonun tipine ve şiddetine bağlı olarak değişir. Gonore hariç diğer enfeksiyonlarda enfeksiyon semptomları kaybolduktan sonra veya enfeksiyonun eradikasyon kanıtları tespit edildikten sonra tedaviye 48 ile 72 saat daha devam edilmelidir. Dirençli enfeksiyonlar haftalarca tedavi gerektirebilir.
SİLİNA ENJEKTABL çözücü ile sulandırıldıktan sonra intramüsküler, direkt veya infüzyon şeklinde intravenöz olarak uygulanabilir. Flakon çözücüsü ile sulandırıldıktan sonra aktivitesini kaybetmemek için en geç 1 saat içinde uygulanmalıdır. Direkt intravenöz uygulama 10 ile 15 dakika içinde yavaş olarak yapılmalıdır. Daha hızlı uygulama konvülsiyonlara neden olabilir. SİLİNA ENJEKTABL sulandırıldıktan sonra % 0.9 Sodyum klorür, % 5 Dekstroz, Laktatlı Ringer, 1/6 M Sodyum Laktat gibi infüzyon eriyiklerine katılabilir.
S250E-980107P6 DOZ AŞIMI VE TEDAVİSİ:
Yüksek dozda genellikle santral sinir sistemini etkileyen toksik etkiler oluşur. Ayrıca, allerjik reaksiyonlar, kusma, diyare, şiddetli karın ağrısı gözlenir. Bu semptomlar görüldüğünde tedavi kesilmeli, semptomatik ve destekleyici tedavi uygulanmalıdır. Renal fonksiyon yetmezliği olan hastalarda ampisilin grubu antibiyotikler hemodiyaliz ile uzaklaştırılabilir ancak, peritoneal dializ uygulanmamalıdır.

Atc Kodu:

J01CA01

Üretici Firma:

Bilim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Telefon: (212) 285 22 90
Email: [email protected]

Kullanma talimatı ve kısa ürün bilgileri

Silina 1000 Mg 1 Flakon Benzerleri

Referans fiyatları ilaç güncelleme tarihinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TITCK) tarafından halka açık olarak yayınlanan Euro bazlı referans fiyat listesinden alınmıştır. Aşağıda yer alan TL bazlı referans fiyatları ise 32702 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararında belirtilen euro değerine göre Depocu, Eczacı kârları ve KDV dahil edilerek hesaplanmıştır. Gerçek ilaç fiyatları referans fiyatlarından farklı olabilir.

İlaç Bilgileri (Güncelleme Tarihi:10.2.2023)

Silina 1000 Mg 1 Flakon

Yerli, Beşeri bir ilaçtır.
Reçete ile satılır.
E-Reçete: Pasif

Etken Maddesi: Ampisilin


Barkod Numarası: 8699569270416

Burada yer alan bilgiler bilgilendirme mahiyetindedir. Ilacprospektusu.com'da ilaç satışı yapılmaz.

Referans Fiyatı: 1,26 Euro 

Referans fiyatı ilaç güncelleme tarihinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TITCK) tarafından halka açık olarak yayınlanan Euro bazlı referans fiyat listesinden alınmıştır. Aşağıda yer alan TL bazlı referans fiyatı ise 32702 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararında belirtilen euro değerine göre Depocu, Eczacı kârları ve KDV dahil edilerek hesaplanmıştır. Gerçek ilaç fiyatı referans fiyatından farklı olabilir.

Hesaplanan Referans Fiyatı: 40,85 TL

Google Reklamları

Firma Bilgileri

Bilim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. Logosu

Bilim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Ayazağa Köyü Yolu, Maslak / İSTANBUL
Telefon: (212) 285 22 90
Email: [email protected]

Firma profili ve diğer ürünlerin listesini görüntülemek için firma ismine tıklayın

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.