Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

% 50 Dekstroz
{500 ml şişe}

Diğer»Solüsyon

Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

%50'lik hipertonik dekstroz solüsyonunun başlıca endikasyonları şu gruplarda toplanabilir:1) Hipovolemiye bağlı olarak husule gelen oligüri ve anürinin tedavisi, 2) Hastaya parenteral karbonhidrat kalorisi sağamak için kalorik besleyici olarak,3) Hipoglisemi hallerinde kan şekerini.yükseltmek için.4) İntrakranial ve intraoküler basınç artmasında bu basıncı düşürmek için.1) Hipovolemi, oligüri ve anüri tedavisinde: Şok, travma. akut dehidrasyon (diare, kusma, yanık, gastrik ve intestinal aspirasyon. barsak veya mide dilatasyonu, parasentez, genişlemiş mesanenin ani boşalması, kanama), hipovolemiye sebep olarak renal perfüzyonu ve glomerüler filtrasyonu azaltır, oligüri ve anüriye yol açar. Bu durumda böbrek sodyum konservasyonuna gittiğinden sodvum klorür verilmesi di- ürezi başlatmaz. Diüretikter de etkisizdir. Hipertonik dekstroz solüsyonu bir yandan hipovolemiyi düzelterek (volume expansion). öte yandan da diürezi başlatarak (osmotik diüresis) faydalı olur. 2) Parenteral beslenme için: %50'lik dekstroz solüsyonu hastanın su ve kalori ihtiyacının bir kısmını karşılar 200 ml'si 340 Kcal karbonhidrat kalorisi sağlar ve ketoasidozun belirmesini önler Uzun sürecek parenteral beslenme için aminoasidler, yağ emülsiyonları, vitamin ve mineraller de gereklidir. 3) Hipoglisemi tedavisi için: Fonksiyonel ve organık hipoglisemler, diabetiklerde insülin reaksiyonları. Şizofrenınin insülin koma tedavisinde 4) İntrakranial ve intraoküler basıncı düşürmek ıçın: İntrakraniaıl hipertansiyon. beyin tümörleri. seröz menenjit. hipertansif ensefalopat, eklampsi. pseudotumor cerebri, glaucoma.

Kontrendikasyonları:

Diabetes mellitus. diabetik ketoasidoz. hiperglisemik hiperosmolar sendrom. hipertonik dehidrasyon. akut tübüler nekroza bağlı anüri.

Uyarılar/Önlemler:

1) Dekstroza karşı bazı durumlarda (ameliyat, sepsis, şok. pankreatit vs.) intolerans ortaya çıkabilir. Bu hallerde hiperglisemi ve glukozüri görülür ve kanda kateşolamin, glukokortikoit ve glukagon seviyeleri yükselir. Bu vakalarda enfüzyon sıvısına her 25 q dekstroz için 1-2.5 ünite kristalize insülin katılmalıdır.2) Hipertonik dekstroz diğer osmotik diüretiklerde olduğu gibi nefrotoksik ajanların ve renal iskeminin etkisiyle husule gelen akut tübüler nekroz ve anüride etkisizdir. Çünkü bu durumda tubuli epiteli nonelektrolitlere karşı selektif impermeabilitesini kaybeder.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Bildirilmemiştir.

İlaç etkileşimleri:

Yoktur.

Kullanım şekli ve dozu:

%50'lik dekstroz solüsyonu yalnız intravenöz olarak ve tercihen büyük venlerden verilir. Dozaj ve verme hızı hastalığın cinsine ve hastanın durumuna göre bireysel olarak tayin edilir. Genel olarak 2 saatte 300 ml'ye kadar verilebilir. Verme hızı takriben 15-25 damla/dakika veya maksimum 100 ml/saattir.

Üretici Firma:

Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar
Telefon:

% 50 Dekstroz Benzerleri

Referans fiyatları ilaç güncelleme tarihinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TITCK) tarafından halka açık olarak yayınlanan Euro bazlı referans fiyat listesinden alınmıştır. Aşağıda yer alan TL bazlı referans fiyatları ise 32702 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararında belirtilen euro değerine göre Depocu, Eczacı kârları ve KDV dahil edilerek hesaplanmıştır. Gerçek ilaç fiyatları referans fiyatlarından farklı olabilir.

    Bu ilaca benzer ilaç bulunamadı.

İlaç Bilgileri (Güncelleme Tarihi:19.2.2022)

% 50 Dekstroz
{500 ml şişe}

Yerli, Beşeri bir ilaçtır.
Reçetesiz satılır.
E-Reçete: Pasif
Not: Bu ilaç uzun süredir piyasada bulunmamaktadır.


Barkod Numarası:

Burada yer alan bilgiler bilgilendirme mahiyetindedir. Ilacprospektusu.com'da ilaç satışı yapılmaz.

İlaç Fiyatı: 70,38 TL

Bu ilacın fiyatı güncel değildir. Ancak en son fiyat güncelleme tarihinden sonra yaşanan enflasyon, döviz kuru ve KDV farkı otomatik olarak hesaplandığında bu ilacın tahmini güncel fiyatı: 202,80 TL olabilir.

Google Reklamları

Firma Bilgileri

Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Firma profili ve diğer ürünlerin listesini görüntülemek için firma ismine tıklayın

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.