Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

% 5 Dekstroz %0.45 Nacl %0.30 Kcl Solüsyon
{500 ml şişe}

Diğer»Steril ve apirojen

Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Gastrointestinal sıvı kayıpları; ağır kusmalar, gastrik süksiyon, viral ve bakteriel endotoksik diareler, villöz adenom, saliver, pankreatik ve bilier fistüller, malabsorpsiyon sendromu. Endokrin hastalıklar (üriner kayıplar); primer hiperaldosteronizm, adrenal hiperplaz Cushing sendromu adrenokortikal adenoma, karbenoksolon alımı, Bartter sendromu (Juxta glomerular apparat hiperplazisi), konjenital adrenal hiperplazi. Böbrek hastalıkları: Renal tübüler asidoz, kronik piyelonefrit,polisistik böbrek, interstisyel nefrit, postobstrüksiyon diuresis, postanürik diuresis.
İlaçlar - Diüretikler; Tiazidler, furosemid, etakrinik asid, organik civa diüretikleri, asetazolamid, amfoterisin B, gentamisin, intravenöz karbenisilin, familial hipokalemi (kronik kaliüri) Metabolik faktörler: Aşırı kardonhidrat alımı, alkolizm, anorexia nervosa, geophagi potasyumsuz sıvılarla intravenöz sıvı tedavisi, Potasyumun intrasellüler sıvıya geçmesi (Shift): Alkaloz (pH artması veya (H+) azalması), plasmada bikarbonat artışı, hiperinsülinemi, familial hipokalemik paralizi

Kontrendikasyonları:

Hiperkalemi, asidoz, hipekloremi, ağır doku yıkımı, triamteren, amilorid, spironolakton gibi potasyum tutucu, diüretik alanlar, kalp bloku, aritmiler, miyokard hasarı, ödem, su ve tuz retansiyonu, konjestif kalp yetmezliği, oligüri , anüri.

Uyarılar/Önlemler:

1-Tedaviden önce serum elektrolitleri, asid-baz durumu, glisemi incelenmeli, EKG çekilmelidir. 2- Potasyum enjeksiyonları sadece idrar akımı yeterli olan hastalara yapılmalıdır. Dehidrate hastalarda potasyum çözeltileri verilmeden önce potasyumsuz çözeltiler iIe gerekli hidrasyon sağlanmalıdır. 3- Hiperkloremik asidozda (Fanconi sendromu) potasyum klorür kullanılması sakıncalı Potasyum bikarbonat veya sitrat tercih edilmelidir.4- Total vücut potasyumu değişmediği halde asidozda potasyum hücre dışına çıkar ve hiperkalemi tablosu görülür, alkalozda ise hücre içine girer ve hipokalemi tablosu görülür. 5- Bazı hastalıklarda normokalemi görülmesine rağmen total vücut potasyumunda büyük açıklar mevcuttur. Kronik respiratuvar asidoz, karaciğer sirozu, üremi ve konjestif kalp yetmezliği böyle durumlar olup bunlara potasyum tuzları vermekle açık kapanmaz. Primer hastalığın tedavisi yönüne gidilmelidir. 6- Hiperkalemi semptomsuz olarak mevcut ölabilir ve sadece EKG'den anlaşılabilir: T sivrileşmesi, P kaybı, ST depresyonu ve QT uzaması hiperkalemi belirtileridir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Karbonhidrat toleransı azalmış hastalarda ve latent diabetiklerde glukoz solüsyon- ları hiperglisemi, glukozüri ve hiperusmolariteye sebep olabilir.
Serum potasyumunda yükselme (hiperkalemi) asimptomatik olabildiği gibi parestezi, parastezi, konfüzyon, eksitasyon, fibrillasyon, aritmiler ve kalp durması gibi belirtiler gösterebilir. Hastanın kardiyovasküler ve renal fonksiyonları çok kısıtlı ise verilen su ve tuz konjestif kalp yetmezliği, ödem ve akciğer ödemine sebep olabilir. Lokal enjeksiyon tekniğiyle ilgili olarak ateş, tromboz, flebit, ekstravazasyon gibi komplikasyonlar görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Yoktur.

Kullanım şekli ve dozu:

%5 Dekstroz, %0,45 NaCI,%0,30 KCl solüsyonu intravenöz enfüzyon şeklinde kullanılır. Doz hastanın durumuna ve ihtiyacına göre bireysel olarak tayin edilir. İdame tedavisi için yetişkinlerde günde 40 mEq potasyum yeterlidir. (1000 ml %5 Dekstroz, %0,45 NaCI, %0,30 KCl solusyonu) Potasyum kayıpları sonucu total vücut potasyumu azalmışsa ve serum potasyum seviyesi normalin altında ise 80 mEq (2000 ml)'ye kadar verilebilir. Pratik bir kural olarak plasma potasyumunu 1 mEq/L yükseltmek için 40-60 mEq potasyum gereklidir. İnfüzyon hızı saatte 10-20 mEq potasyum (250-500 ml %5 Dekstroz, %0,45 NaCl, %0,30 KCl solüsyonu ) ' dur . Plasma potasyumu 2, 5 mEq/L' nin üstünde ise 10 mEq/saat hızı kullanılmalıdır. 24 saatlik maksimal doz 200 mEq potasyumdur. Çocuklarda ve bebeklerde 24 saatlik total doz 2-3 mEq potasyum / kg (vücut ağırlığı)'dır.

Üretici Firma:

Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar
Telefon:

% 5 Dekstroz %0.45 Nacl %0.30 Kcl Solüsyon Benzerleri

Referans fiyatları ilaç güncelleme tarihinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TITCK) tarafından halka açık olarak yayınlanan Euro bazlı referans fiyat listesinden alınmıştır. Aşağıda yer alan TL bazlı referans fiyatları ise 32702 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararında belirtilen euro değerine göre Depocu, Eczacı kârları ve KDV dahil edilerek hesaplanmıştır. Gerçek ilaç fiyatları referans fiyatlarından farklı olabilir.

    Bu ilaca benzer ilaç bulunamadı.

İlaç Bilgileri (Güncelleme Tarihi:19.2.2022)

% 5 Dekstroz %0.45 Nacl %0.30 Kcl Solüsyon
{500 ml şişe}

Yerli, Beşeri bir ilaçtır.
Reçetesiz satılır.
E-Reçete: Pasif
Not: Bu ilaç uzun süredir piyasada bulunmamaktadır.


Barkod Numarası:

Burada yer alan bilgiler bilgilendirme mahiyetindedir. Ilacprospektusu.com'da ilaç satışı yapılmaz.

İlaç Fiyatı: 219,9 TL

Bu ilacın fiyatı güncel değildir. Ancak en son fiyat güncelleme tarihinden sonra yaşanan enflasyon, döviz kuru ve KDV farkı otomatik olarak hesaplandığında bu ilacın tahmini güncel fiyatı: 633,63 TL olabilir.

Google Reklamları

Firma Bilgileri

Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Firma profili ve diğer ürünlerin listesini görüntülemek için firma ismine tıklayın

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.