Diğer»Vazodilatör
Formülü:
Farmakolojik özellikleri:
Endikasyonları:
Kronik angina pectorisin uzun dönem tedavisinde etkilidir. Devamlı tedavi, anjinalı vakaların sıklığını azaltır veya ortadan kaldırır, hareket toleransını artırır ve nitrogliserin ihtiyacını azltır. Dipiridamol akut anjinal atakları önlemede etkili değildir. Ayrıca Trombositlerin angregasyonunu önleyici etkisinden dolayı, tromboembolik durumlarda da entikedir.
Kontrendikasyonları:
Hiç bir belirgin kontrendikasyonu bilinmemektedir.
Uyarılar/Önlemler:
Hamilelerde kullanımı ile ilgili yeterli ve iyi kontrollü çalışmalar bulunmadığından, sadece çok gerekli olduğunda ve doktor kontrolünde kullanılmalıdır.
Süt ile atıldığından, emziren annelerde Trodamol kullanımı gerektiğinde dikkatli olunmalıdır.12 yaşından küçük çocuklarda etkinlik ve güvenilirliği kanıtlanmamıştır.
Aşırı dozları periferik vazodilatasyona neden olduğundan hipertansiyonu olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.
Yan etkiler/Advers etkiler:
Baş ağrısı ve dönmesi, mide bulantısı, yüz ve boyun kızarması,halsizlil, hafif mide barsak şikayetleri ile cilt kızarıklığı meydana gelebilir. Ender vakalarda, genellikle tedavinin başlama döneminde angina pectorisin şiddetlenmesi gibi bir etkiye yol açabilir.Yan etkilerin devamlı veya hasta tarafından tahammül edilmez olduğu nadir durumlarda, tedavinin kesilmesini takiben istenmeyen semptomlar kendiliğinden derhal ortadan kalkar.
İlaç etkileşimleri:
Oral antikoagülanların ve heparinin etkinliği arttırabilir.Antasitler ile birlikte alındığında etkisi azalabilir.
Kullanım şekli ve dozu:
Kronik angina pectorisin uzun dönem tedavisinde tavsiye edilen doz yemeklerden en az 1 saat önce olmak üzere günde 2 defa 75 mg'dır. Başlangıçta 150 mg ile klinik cevap alındıktan sonra günde 1 draje ile idame dozuna geçilir.Klinik cevap devamlı tedavinin ikinci veya üçüncü ayından önce belirmeyebilir. Trombo-embolik durumlarda tavsiye edilen mutad Trodamol dozu günde 5-6 defa 75 mg'dır. Eğer gerkli görülürse doz günde toplam 600 mg'a kadar artırılabilir.
Üretici Firma:
Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar
Telefon: