Diğer»Immunglobulin
Formülü:
Farmakolojik özellikleri:
Endikasyonları:
Tetanus sporları ile kontaminasyon riski olan yeni yaralanmış hastaların tetanus profilaksisinde ve geçmiş 10 yıl içinde aşılanmamış, aşılanma rejimi tamamlanmamış veya bilinmeyen kişilerde; klinik olarak teşhisi konmuş tetanus tedavisinde kullanılır.
Kontrendikasyonları:
Bilinen potansiyel kontrendikasyonu yoktur.
Uyarılar/Önlemler:
Preparat intravenöz olarak uygulanmamalıdır (şok tehlikesi vardır). Enjeksiyon intramüsküler yapılmalıdır, enjeksiyon yapılırken iğnenin kan damarına gelmediğinden emin olunmalıdır. TETANUS GAMMA intramusküler olarak uygulanıdığında allerjik reaksiyon gelişmesi nadirdir.
Şok tedavisinde şok tedavisi protokolü takip edilmelidir. Uygulamadan sonra hastalar en azından 20 dakika takip edilmelidir.
Yan etkiler/Advers etkiler:
Enjeksiyon bölgesinde lokal ağrı ve yumuşama görülebilir. Bu durum büyük dozların bir kaç enjeksiyon bölgesine bölünerek uygulanması ile engellenebilir. Bazen ateş, deride reaksiyonlar ve döküntüler gözlenebilir. Nadir vakalarda mide bulantısı, kusma, hipotansiyon, taşilkardi, şok gibbi allerjik ya da anafilaktik tipte reaksiyonlar rapor edilmiştir. Tedavi edici ilaçlar insan kanından ya da plazmasından üretildiği zaman enfeksiyon yapabilen ajnalrın buluşmasıyla görülen enfeksiyonları tam anlamıyla engellenmez. bu şimdiye kadar bilinmeyen patojenin doğal yapısına da uygundur. Enfeksiyon yapabilen ajanların buluşma ihtimalini engellemek için uygun ve gönnüllü donörler (kan ürünleri üretiminde kullanılan her ünite plazma kontrol edilir ve HBsAG, HIV 1 Ab, HIV 2 Ab ve HCV negatif plazmalar üretimde kullanılır; ALT düzeyine de bakılmalıdır) ve uzaklaştırma, inaktivasyon yöntemleri ürün üretim metoduna dahil edilir. Yukarda değinilmeyen hiçbir yan etki doktorlar ve eczacılar tarafından rapor edilmemiştir.
İlaç etkileşimleri:
-Canlı atenüe virüs aşıları: Immünoglobulin uygulaması kızamık, kızamıkçık kabakulak ve su çiçeği gibi canlı atenüe virüs aşılarının etkinliğini en azından 6 haftadan 3 aya kadar azaltabilir.
-Serolojik testleri etkilemesi: İmmünciglobülin enjeksiyonundan sonra pasif olarak geçen antikorların hasta kanında geçici olarak yükselmesi, serolojik testlerin yalancı pozitif sonuç vermesine neden olabilir.
-Gebelik ve Laktasyon: Bu preperatın insanlarda hamilelik esnasında kullanımındaki güvenirliliği klinik çalışmalarla gösterilmemiştir. İmmünoglobulinle yapılan en son klinik çalışmalarda özeliikle Anti-D immünoglobulin uygulamasının hamilelik esnasında fetusa zararlı etkisi olmadığı gözlenmiş ve yeni doğanda da zararlı etkisi olmayacağı beklenmiştir. İmmünoglobulinler süte salgılanırlar ve yenidoğana koruyucu antikor olarak geçebilirler.
-Araba kullanma ve makine kullanımı üzerine etklleri:TETANUS GAMMA'nın makine yada araba kutlanma kabiliyeti üzerine herhangi bir endikasyonu yoktur.
-TETANUS GAMMA uygulama esnasında diğer tıbbi ürünlerle karıştırılmamalıdır.
Kullanım şekli ve dozu:
Yara ya da döküntüler temizlenirken ve Tetanus Gamma enjeksiyonu yapılırken, aynı zamanda vücudun ayrı bir bölgesinde tetanus aşısıyla aktifaktif aşılama yapılmalıdır. (tabloya bakın)
Tamemen aşılanmış hasta
En son boosterdoza kadar geçen zaman
Aşılanmış ya da kısmı aşılanmış hasta5-10yıl >10 yılTemiz minör0.5 ml tetanus toksoidiaşılanmasına başlanır ve tamamlanırhiç biriTetanus toksoidi 0.5 ml Temiz ya da tetanus eğilimli Bir koldan: İnsan tetanus immünoglobulini 250 ünite+ Diğer koldan: Tetanus toksidi 0.5 ml. aşılama takvimi tamamlanır+ Tetanus toksoidi 0.5 ml Bir koldan: tetanus toksoidi 0.5 ml+ Diğer koldan:İnsan Tetanus immünoglobulini 250 ünite +Tetanus eğiliminde gecikilmiş yada tam olmayan döküntülerBişr koldan: İnsan tetanus immünoglobulini 500 ünite+ Diğer koldan: Tetanus toksoidi 0.5 ml. aşılama takvimi tmamlanı, sonra antibyotik tedavisi+Tetanus toksoid 0.5 ml Antibyotik tedavisi>Bir koldan: Tetanus toksoidi 0.5 ml Diğer koldan: insan tetanus immünoglobulini, 500 ünite+ antibyotik tedavisi +Fafrklı şırıngalar kullanın ve farklı bölgelerden enjeksiyon yapın.
Not: Değişik toksoid prparatları uygulanırken tek booster doz hacmi ürünün üzerinde yazıldığı şekilde modifiye edilmelidir.
Tablo: Tatanus yaralarının profilaksisi için öneriler. Yara oluşturan objede Clostridium tetani olma ihtimali dahilinde doktorun minör yaranın tetanus eğiliminde olup olmadığını tespit etmesi tavsiye edilir. Çocuklar ve erişkinler aynı dozu almalıdırlar. a) Tetanus profilaksisi; intramüsküler enjeksiyon ile 250 I.U. Bu doz enfekte olmuş yaralarda, yaralanma 24 saatten önce olduysa yada erişkinin ağırlığının ortalama ağırlığın üstünde olduğu durumlarda iki katına çıkarılmalıdır. (yani 500 I.U.) b) Klinik olarak Tetanus teşhisi konulan vakaların tedavisinde; yapılan bir çok çalışmanın tavsiye
ettiği gibi Tetanus Gamma, klinik olarak tetanus teşhisi konulmuş vakaların tedavisinde diğer uygun Klinik tedavi yöntemleriyle kombine, intramüsküler, tek doz 3000-6000 I.U. şeklinde uygulanır.
İthalatçı Firma:
Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar
Telefon: