Diğer»Antiasit
Formülü:
Farmakolojik özellikleri:
Endikasyonları:
Peptik ülser, gastrit, peptik özofajit gibi durumlarda görülen hiporasiditolorin semptomatik tedavilerinde, çeşitli nedenlere bağlı kabızlıklarda laksatif olarak.
Kontrendikasyonları:
Böbrek fonksiyon yetmezliğinde, apandisitte, ülseratif kolitte, kolostomi ve ileostomide, kronik diyarede, bağırsak tıkanmasında kontrendikedir.
Uyarılar/Önlemler:
Şiddetli karın ağrısı, bulantı, kusma gibi akut apandisit belirtisi olma ihtimali olan durumlarda ve böbrek yetmezliklerinde kullanılmamalıdır.
Gebeliğin ilk üç ayında kullanılmamalıdır. Uzun süre kullanılan yüksek dozlardan kaçınılırsa gebeliğin son 6 ayında kullanılabilir.
Yan etkiler/Advers etkiler:
Hipermagnesiemi gibi elektrolit dengesizliklerine sebebiyet verebilir. Nadiren kusma, bulantı, mide krampları yapabilir.
İlaç etkileşimleri:
Magnesia lafar naneli toz; Tetrasiklin grubu antibiyotikler, antihistaminikler, amfetamin, antimuskarinik ajanlar, oral antikoagülanlar, indometazin, demirli ilaçlar, naproksen, psödofedrin, kinin, kinidin, salisilatlar, sülfodiazin, digoksin gibi ilaçların absorpsiyonunu azaltıp biyoyararlılıklarını etkileyeceğinden, bu ilaçların alımından 2 saat önce ve sonra magnesia lafar naneli toz alınmamalıdır.
Kullanım şekli ve dozu:
Doktor ayrıca belirtmemişse; - Mide asidi nötralizasyonu için 1 g alınır
- Sindirim bozukluklarında, şişkinlik durumlarında ve laksatif olarak 3 g yeterlidir, uygulamaya devam etmek gerektiğinde doz günde 3-4 defa tekrarlanabilir;- Müshil olarak alınması gerekli vakalarda 10 g alınması yeterlidir, ilacın genelde gece yatarken alınması önerilir,- Arsenik ve bazı asit zehirlenmelerinde doktor gözetiminde 21-30 g verilebilir. Duruma göre bu miktarı azaltmak veya arttırmak mümkündür. Önerilen ölçekteki toz, bir bardak suda karıştırılarak alınır. Bir ölçek yaklaşık 2.5-3 g magnesia lafar naneli toz alır. 1 g toz ilacın in vitro asit nötralize etme yeteneği 30 mEq'dır.
Üretici Firma:
Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar
Telefon: