Iodeks
{70 Gr Pomad}
Diğer»Antiseptik
Formülü:
Farmakolojik özellikleri:
Endikasyonları:
Preparat formuna uygun olarak: Cilt ve mukoza antisepsisinde, ameliyat bölgesinin dezenfeksiyonunda, jinekolojide, biyopsi, enjeksiyon ve ponksiyon da piyodermi ve süperenfekte dermatozların antisepsisinde cerrahi el dezenfeksiyonunda diş eti antisepsisi ve enfeksiyöz vajinitte kullanılır. Tüm farmasotik formlar günde birkaç kez hasta bölgeye uygulanır.
Kontrendikasyonları:
Hipertiroidizm, dekompoze kalp yetmezliği, gebelik ve nontoksik nodüler guatr ve anne sütüyle beslenen çocuklarda kontrendikedir.
Uyarılar/Önlemler:
Cilt ve giysileri boyar, boyama, sıcak su ve sabunla, inatçı durumlarda ise amonyak veya sodyum tiyosulfatla kolayca çıkartılabilir.
Yan etkiler/Advers etkiler:
Genellikle iyi tolere edilir. Özellikle tedavinin başlangıcında uyuklama, yorgunluk, baş dönmesi ve baş ağrısı, ağız kuruluğu, postural hipotansiyon, taşikardi, alpitasyon, mide bulantısı ve rahatsızlığı, kusma görülebilir. Ender olarak meydana gelebilen alejik deri reaksiyonları ilacın kesilmesiyle kaybolur. Çok ender kan tablosunda değişiklik ve sarılık gelişebilir.
İlaç etkileşimleri:
İlaç santral sinir sistemi depresanlarının ve antikolinerjiklerin etkilerini arttırabilir. Guanetidin ve klonidin gibi antihipertanalforin etkilerini ortadan kaldırabilir. Alkol toleransını azaltır. MAO inhibitörleri ile birlikte ağır hipertansif reaksiyonlara neden olabileceğinden birlikte kullanılmaz. iki ilacın kullanılması arasında en az iki haftalık bir süre bulunmalıdır.
Kullanım şekli ve dozu:
Doktor tarafından başka bir şekilde önerilmediği taktirde yetişkinlere hafif olgularda tercihen yatarken olmak üzere günde 1-2 tablet, orta ciddi olgularda 1 tablet sabah, 2 tablet akşam ya da günde 3 kez 1 tablet verilir. Şiddetli olgularda doz günde 3 kez 2 tablete çıkartılabilir. 6 yaş ve daha büyük çocuklarda günlük doz 1 tablettir. İlacın terapötik etkisi yavaş yavaş gelişir. Bu nedenle ilaç en az iki hafta düzenli bir şekilde kullanılmalıdır. Tedaviye ortalama 1-2 ay devam edilmelidir. Doktora danışmadan kullanmayınız.
DOZ AŞIMI VE TEDAVİSİ:
İnzeton tablet ile terapötik dozun çok üzerindeki dozlarda gelişebilecek zehirlenmelerde, akut belirtiler, uyuklama, baş dönmesi, huzursuzluk, artan anksiyete, ataksi, konvülsiyon, stupor, oligüri ya da anüri, taşikardi ya da bradikardi, aritmi, hipotansiyon, A-V blok, şok, solunum depresyonu şeklinde seyreder. Özel bir antidotu yoktur. Hasta kusturulur veya midesi yıkanır. Aktif kömür verilir.
Ağır zehirlenme durumlarında hasta derhal hastaneye kaldırılmalı ve kardiyovasküler fonksiyonlar en az 10 saat izlenmeli ve gerekli tedavi yapılmalıdır.
Üretici Firma:
Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar
Telefon: