Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Doloksen
{250 Mg 20 Tablet}

Diğer»Analjezik, Antipiretik, Antienflamatuvar

Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

DOLOKSEN romatoid artrit, osteoartrit, jüvenil artrit, ankilozan spondilit, tendinit, bursit, tenosinovit ve akut gut vakalarının tedavisinde; burkulma ve travma durumlarında, ortopedik ve cerrahi girişimlerde analjezik olarak; hafif ve orta derecede ağrıların giderilmesinde; primer dismenore tedavisinde; intrauterin araç uygulanmasında görülen ağrıların giderilmesinde endikedir. Ayrıca enfeksiyon hastalıklarında spesifik tedaviye ek olarak kullanılabilir.

Kontrendikasyonları:

DOLOKSEN içerdiği etken maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olduğu bilinen hastalar ile aktif mide ve duodenum ülseri bulunanlarda kontrendikedir. Bu ilaç ayrıca, asetil salisilik asit veya diğer non-steroidal antienflamatuvar/analjezik ilaçların astım, rinit, ürtiker ve nazal polipleri indüklediği hastalarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Tedaviye başlanmadan önce hastalar, non-steroidal antienflamatuvar ilaçlara bağlı astım, rinit, nazal polip, ürtiker ve hipotansiyon öyküsü açısından dikkatle araştırılmalıdır. Ayrıca, tedavi sırasında bu tür semptomların görülmesi halinde ilaç kesilmelidir.
Naproksen dahil olmak üzere non-steroidal antienflamatuvar ilaç kullanan hastalarda peptik ülserasyon ve gastrointestinal kanama olguları bildirilmiştir. DOLOKSEN gastrointestinal kanama öyküsü olan hastalara, dikkatli bir gözlem altında uygulanmalıdır.
Genel: Naproksen içeren preparatlar, hepsi de plazmada naproksen anyonu şeklinde bulunacağından, birlikte kullanılmamalıdır.
Naproksen ve metabolitleri esas olarak böbrekler tarafından itrah edildiğinden, renal fonksiyonu önemli ölçüde bozuk olan hastalarda bu ilaç dikkatle uygulanmalı ve serum kreatinin ve/veya kreatinin klerensi izlenmelidir. Bu hastalarda naproksen metabolitlerinin birikimi görülmüş olduğundan, kreatinin klerensi 20 mL/dakika'dan az olan hastalara uygulama dikkatle yapılmalıdır.
Keza karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalarda da uygulama dikkatle yapılmalıdır. Bazı hastalarda periferik ödem oluştuğu gözlendiğinden, sıvı retansiyonu, hipertansiyon veya kalp yetmezliği olan hastalarda bu ilaç dikkatle uygulanmalıdır. Yaşlılarda diğer ilaçların kullanılmasında olduğu gibi, etkili olan en düşük dozun verilmesi, uygun bir önlemdir.
Hastalar İçin Bilgi:Uyanıklık gerektiren aktiviteleri olan hastalar, bu ilacın uygulanması sırasında uyuklama, baş dönmesi, vertigo veya depresyon meydana gelmesi halinde, dikkatli olmaları yönünden uyarılmalıdırlar.
Hamilelikte Kullanımı: İnsanlar üzerinde yapılmış yeterli ve iyi kontrol edilmiş çalışma bulunmadığından, kesin gerekli olmadıkça hamilelik sırasında uygulanmamalıdır.
Süt Emziren Annelerde Kullanımı:İnsan sütünde naproksen anyonu, plazmadaki konsantrasyonunun yaklaşık % 1'i oranında saptanmıştır. Prostaglandin inhibitörlerinin yenidoğanlar üzerindeki muhtemel istenmeyen etkileri nedeniyle süt veren kadınlara DOLOKSEN uygulanmamalıdır.
Çocuklarda Kullanımı: Henüz yeterli etkinlik ve güvenilirlik çalışmaları olmadığından 2 yaşından küçük çocuklarda kullanılması önerilmez.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Naproksen sodyum tedavisi sırasında kabızlık, mide yanması, karın ağrısı, bulantı, dispepsi, diyare, stomatit, baş ağrısı, baş dönmesi, uyuklama, pruritus, deride kabarcıklar, ekimoz, purpura, terleme, kulak çınlaması, duyma bozuklukları, görme bozuklukları, ödem, dispne, çarpıntı ve susama bildirilmiştir. Daha nadir olarak kaydedilen etkiler kusma, kolit, gastrointestinal kanama ve/veya perforasyon, hematemez, sarılık, melena, anormal karaciğer fonksiyon testleri, hematüri, hiperkalemi, intersitisyal nefrit, glomerüler nefrit, nefrotik sendrom, böbrek yetmezliği, renal papiller nekroz, agranülositosis, granülositopeni, lökopeni, trombositopeni, depresyon, uykusuzluk, konsantre olmada güçlük, miyalji ve kas güçsüzlüğü, alopesi, allerjik deri döküntüleri, anaflaktoid reaksiyonlar, konjestif kalp yetmezliği, menstruel bozukluklar, aplastik anemi ve hemolitik anemidir.


İlaç etkileşimleri:

İn vitro çalışmalarda, yüksek protein afinitesi olan naproksen anyonunun, albumine bağlanan diğer ilaçların bağlanma bölgelerinde bu ilaçların yerlerine geçebildiği gösterilmiştir. Kısa süreli kontrollü çalışmalar, kumarin türü antikoagülan ilaçları kullanmakta olan hastalara naproksen uygulanmasının protrombin zamanını anlamlı derecede etkilemediğini göstermiştir. Ancak bu sınıfa ait diğer non-steroidal ilaçlarla etkileşimler kaydedildiğinden, bu uygulama sırasında dikkatli olunması gerekir. Benzer şekilde, bu ilacın yanısıra hidantoin, sulfonamid veya sulfonilüre uygulanan hastalar, bu ilaçlara karşı toksisite belirtileri açısından izlenmelidir. Furosemidin natriüretik etkisinin bu sınıfa ait bazı ilaçlar tarafından inhibe edildiği bildirilmiştir.
roksen ve diğer non-steroidal antienflamatuvar ilaçlar, propranolol ve diğer beta-blokerlerin antihipertansif etkilerini azaltabilmektedir.
Aynı zamanda probenesid uygulanması, naproksen anyonunun plazma düzeylerini yükseltir ve plazma yarı- ömrünü anlamlı derecede uzatır. Naproksenin metotreksat ile aynı zamanda kullanılması halinde uygulama dikkatle yapılmalıdır. Laboratuvar Testi Etkileşimleri: Naproksen, trombosit agregasyonunu azaltarak kanama zamanını uzatabilir.Naproksen uygulanması, idrarda 17-ketojenik steroid değerlerinin yüksek bulunmasına neden olmaktadır. 17-hidroksi-kortikosteroid ölçümlerinin (Porter-Silber testi) değişmediği görülmekle beraber, adrenal fonksiyon testleri yapılmadan 72 saat önce naproksen tedavisinin geçici olarak kesilmesi önerilmektedir.
Naproksen, idrarda 5-hidroksi indolasetik asit (5-HIAA) tayin testlerinden bazılarını etkileyebilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Romatoid Artrit, Osteoartrit ve Ankilozan Spondilit:
Erişkinler için önerilen doz, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez uygulanan 250 mg veya 500 mg naproksen şeklindedir. Sabah ve akşam dozlarının eşit olması veya günlük dozun ikiden çok doza bölünmesi gerekli değildir. Az dozları iyi tolere eden hastalarda; yüksek düzeylerde antienflamatuvar/analjezik aktiviteye gereksinim duyulduğunda sınırlı süreler için günlük doz 1500 mg'a çıkarılabilir. Dozaj, hastanın verdiği klinik cevaba göre ayarlanabilir. Genellikle iki hafta içinde artritte semptomatik düzelme başlamaktadır. Ancak bu süre içinde düzelme görülmemesi halinde, iki hafta daha ilacın denenmesi düşünülmelidir.
Jüvenil Artrit:Jüvenil artritli hastalar için önerilen dozaj, 10 mg/kg'lık günlük toplam dozun iki eşit doza bölünerek uygulanması şeklindedir.
Akut gut: Erişkinler için önerilen başlangıç dozu 750 mg olup, bunu takiben, atak geçene kadar 8 saatte bir 250 mg'lık dozlar uygulanır. Hafif ve Orta Şiddette Ağrı, Primer Dismenore, Akut Tendinit ve Bursit:
Önerilen başlangıç dozu 500 mg olup, bunu takiben, atak geçene kadar 8 saatte bir 250 mg'lık dozlar uygulanır. Total günlük doz 1250 mg'ı aşmamalıdır.

Üretici Firma:

Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar
Telefon:

Doloksen Benzerleri

Referans fiyatları ilaç güncelleme tarihinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TITCK) tarafından halka açık olarak yayınlanan Euro bazlı referans fiyat listesinden alınmıştır. Aşağıda yer alan TL bazlı referans fiyatları ise 32702 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararında belirtilen euro değerine göre Depocu, Eczacı kârları ve KDV dahil edilerek hesaplanmıştır. Gerçek ilaç fiyatları referans fiyatlarından farklı olabilir.

    Bu ilaca benzer ilaç bulunamadı.

İlaç Bilgileri (Güncelleme Tarihi:Belirtilmemiş.)

Doloksen
{250 Mg 20 Tablet}

Yerli, Beşeri bir ilaçtır.
Reçetesiz satılır.
E-Reçete: Pasif
Not: Bu ilaç uzun süredir piyasada bulunmamaktadır.


Barkod Numarası:

Burada yer alan bilgiler bilgilendirme mahiyetindedir. Ilacprospektusu.com'da ilaç satışı yapılmaz.

Hesaplanan Referans Fiyatı: 0 TL

Google Reklamları

Firma Bilgileri

Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Firma profili ve diğer ürünlerin listesini görüntülemek için firma ismine tıklayın

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.