Diğer»Antiülser
Formülü:
Farmakolojik özellikleri:
Endikasyonları:
Akut ülseratif kolit tedavisinde (özellikle Sülfasalazine karşı entolerans ya da aşırı duyarlılık görülen hastlarda kullanılır.
Kontrendikasyonları:
Salisilatlara karşı aşırı duyarlı olan hastalarda kontrendikedir.
Uyarılar/Önlemler:
Deney hayvanları üzerinde yapılan araştırmalarda, fetüs üzerinde herhangi bir zararlı etkisi saptanmamaıştır. İnsanlarda benzer araştırmalar yapılmamaıştır. Gebelikte kullanılması gerekli görüldüğü taktirde ilaçtan beklenen yarar fetüs üzerine muhtemel zarar göz önüne alınmalıdır. Olsalazinin süte geçip geçmediği bilinmemektedir. Pediatride etki ve güvenirliliği henüz yeterince araştırılmamıştır.
Yan etkiler/Advers etkiler:
- Diyare (% 7), - yumuşak dışkı (%6), -başağrısı (%5), - karın ağrısı (%4),- bulantı (%3),- midede rahatsızlık hissi (%2), - deri döküntüleri (%2), - eklem ağrıları (%2)Diyare bazı hastalarda tedavinin kesilmesine yol açabilir.
İlaç etkileşimleri:
Olasalazin, varfarin ile birlikte kullanıldığında protrombin zamanının uzayabildiği bildirilmiştir.
Kullanım şekli ve dozu:
Akut ülseratif kolit tedavisi:Günlük doz 6-8 kapsüldür. Bu doz 3 veya 4'e bölünerek alınır. En çok günlük doz 3 gramdır. Ancak bir kerede verilen doz 1 gramı (4 kapsül) aşmamalıdır. Yan etkilerin ortaya çıkma olsılığını azaltmak için tedaviye düşük dozlarda başlanması önerilebilir. İdame tedavisi : 12 saatte bir 2 kapsül (günde toplam 4 kapsül) uygulanır. Kapsüller yemeklerin hemen ardından alınmalı ve uygulama zamanına dikkat edilmelidir.Remisyondaki Hastaların idame tedavisi:Erişkinler- Önerilen doz günde 1 garmdır (4 kapsül). Doz bölünerek alınmalıdır. Diyare gelişen hastalarda, günlük toplam dozun ilk günlerde daha fazla bölünerek alınması (3-4 saatte bir gibi) gerekebilir. Yaşlılarda erişkin dozu uygulanır.
İthalatçı Firma:
Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar
Telefon: