Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Maxaljin 100 Mg 15 Film Tablet

Kas İskelet Sistemi » Antienflamatuar ve Antiromatikler » Non-steroid » Propiyonik asit türevleri » Flurbiprofen

Formülü:

Bir Maxaljin Film Tablet 100 mg Flurbiprofen içerir. Aynca boyar madde olarak titanyum dioksit içerir.

Farmakolojik özellikleri:

Farmakodinamik Özellikler:
Flurbiprofen analjezik, antipiretik ve antienflamatuar etkilere sahip fenilalkanoik asit türevi güçlü bir nonsteroidal antienflamatuar ilaçtır. Antienflamatuar etkilerinin görülebilmesi için, analjezik etki amacı ile kullanılan dozlardan daha yüksek dozlarda verilmesi gerekir. Antienflamatuar etkisi, siklooksijenaz enzimini bloke ederek prostaglandin sentezini inhibe etmesine bağlıdır. Böylece, periferde enfiamasyondan sorumlu tutulan prostaglandin sentezini inhibe eder. Flurbiprofen aynı zamanda lökositlerin migrasyonunu da inhibe eder. Böylece polimorfonükleer lökositlerin enfiamasyon bölgesine gitmelerine engel olur. Diğer nonsteroid antienflamatuar ilaçlar gibi flurbiprofen de trombositlerde bulunan ve güçlü agregasyon yapıcı etkiye sahip tromboksan A2 yapımını engeller. Sonuçta trombosit agregasyonunu geçici olarak inhibe eder. İn vitro trombin ve kollajene karşı trombosit cevabını inhibe eder, adenozin difosfat veya adrenalinin yaptığı trombosit agregasyonunun ikinci fazında inhibisyona neden olur. Flurbiprofen kullanımına bağlı yan etkilerin insidansı oldukça düşüktür. Çoğu hafif ve geçici yan etkilerdir. Flurbiprofen, sağlıklı deneklerde renal fonksiyon üzerine çok az etkilidir. Flurbiprofen ve diğer nonsteroidal antienflamatuar ilaçlar, gastrik prostaglandinlerin sentezini inhibe etmelerine bağlı olarak gastrik veya intestinal ülserlerin ortaya çıkmasına neden olabilirler.

Farmakokinetik Özellikler:
Flurbiprofen, oral yolla alındıktan sonra hızlı bir şekilde gastrointestinal sistemden absorbsiyona uğrar ve yaklaşık 1.5 saat içinde kan doruk seviyelerine ulaşır.
Gıda ile birlikte alınması, ilacın biyoyararlanımını değiştirmez. Eliminasyon yanlanma ömrü yaklaşık 6 saattir. Flurbiprofen, %99'dan fazla oranda plazma proteinlerine bağlanır. Flurbiprofen karaciğerde CYP2C9 enzimi ile ileri derecede metabolize edilir, %20'si serbest ve konjüge formda, yaklaşık %50'si ise, hidroksillenmiş metabolitleri halinde idrarla vücuttan atılır.

Endikasyonları:

Romatoid artrit, osteoartrit, ankilozan spondilit, bursit, tendinit, yumuşak doku yaralanmaları ve dismenorede endikedir

Kontrendikasyonları:

Flurbiprofen'e karşı aşırı duyarlılığı olan kişilerde kontrendikedir.
Flurbiprofen, aspirin veya diğer nonsteroidal antienflamatuar ilaçlann astım, ürtiker veya diğer alerjik reaksiyonlara yol açtığı bilinen kişilerde kontrendikedir.
Flurbiprofen, dendritik keratiti olanlarda kontrendikedir.
Flurbiprofen, hamileliğin 3. trimesterinde kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

- Tüm nonsteroidal antienflamatuar ilaçlar gibi flurbiprofen de aşırı duyarlılık ve alerji reaksiyonlanna, nadiren de olsa anafilaksi reaksiyonlarına neden olabilir. Nonsteroidal antienflamatuar ilaçlara karşı aşırı duyarlılık reaksiyonları sıklıkla önceden astım veya alerjik hastalıklan olan bireylerde ortaya çıkmaktadır. Flurbiprofen, diğer nonsteroidal antienflamatuar ilaçlara aşın duyarlılığı olan kişilerde dikkatli kullanılmalıdır.
- Kronik olarak nonsteroidal antienflamatuar ilaçlarla tedavi edilen hastalarda, önemli gastrointestinal yan etkilerin görülebileceği düşünülerek hastalar dikkatle takip edilmelidir. Nonsteroidal antienflamatuar ilaçlar, gastrointestinal hastalık anamnezi bulunan hastalara yakın takip altında verilmelidir. Gastrointestinal yan etkilerin kümülatif insidansı, nonsteroidal antienflamatuar ilaçların kullanım süresi arttıkça hemen hemen doğrusal olarak artar. Bütün nonsteroidal antienflamatuar ilaçlarda ilaç dozunun artmasıyla bağlantılı olabilecek yan etki artışı görülebilir.
- Diğer nonsteroidal antienflamatuar ilaçlarda olduğu gibi flurbiprofen de renal ve hepatik fonksiyon bozukluğu bulunan; geçmişte böbrek veya karaciğer hastalığı geçirmiş kişilerde dikkatle kullanılmalıdır. Böbrek hastalığı geçirmiş kişilerde serum kreatinin ve/veya kreatin klerensinin izlenmesi tavsiye edilir. Karaciğer fonksiyon testlerinin bir veya daha çoğunun nonsteroidal antienflamatuar ilaçlann kullanımı ile bozulduğu bildirilmiştir.
- Flurbiprofen, kardiyak dekompansasyonu, hipertansiyon ve benzeri hastalıklan bulunan kişilerde sıvı retansiyonu ve ödem görülme ihtimaline karşı dikkatle kullanılmalıdır.
- Yapılan çalışmalarda, 12 aydan fazla sürede günde 200 mg'lık dozda alınan flurbiprofen kullanımında, kanama potansiyeli bulunan hastalarda dikkatli olunması gerektiği bildirilmiştir.
- Yaşlılarda ilacın eliminasyonu azalabileceğinden, dozajda dikkatli olunmalı, etkili en düşük doz uygulanmalıdır.
- Flurbiprofen' in çocuklardaki etkinliği ve güvenilirliğine dair yeterli bulgu yoktur. Bu nedenle çocuklarda kullanılması tavsiye edilmez.

Gebelik ve Emzirme Döneminde Kullanım:
Flurbiprofen'ingebelik kategorisi 1. ve 2. trimesterde C, 3. trimesterde ise, D'dir. İnsanlar üzerindeki çalışmaların yetersizliğinden dolayı flurbiprofen'in hamilelerde kullanılması tavsiye edilmez.
Flurbiprofen'in anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Bu nedenle, emziren annelerde kullanımı uygun değildir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Flurbiprofen tedavisi ile seyrek olarak görülen yan etkiler hafif şiddette, doza bağlı ve geçicidirler:
Oftalmik yan etkiler:
Komeal yara iyileşmesinde yavaşlama, gözlerde hafif batma, kaşıntı ve yanma, gözde irritasyon.

Sistemik yan etkiler:
Santral sinir sistemi: Baş ağrısı, sinirlilik, baş dönmesi.
Dermatolojik: Kaşıntı, raş.
Endokrin ve Metabolik: Sıvı retansiyonu.
Gastrointestinal: Abdominal kramplar, karında gaz, diyare, konstipasyon, midede yanma, bulantı, kusma.
K.B.B.: Tinnitus.

Bunların dışında daha az önemli olan ve yaşamı tehdit edici karakterde olmayan şu yan etkilere de flurbiprofen tedavisi sırasında rastlanabilmektedir: akut renal yetmezlik, agranülositoz, alerjik reaksiyonlar, anjiyoödem, aritmiler, aseptik menenjit, kemik iliği baskılanması, konjestif kalp yetmezliği, dispne, eritema multiforme, gastrointestinal ülserasyon, halüsinasyonlar, hemolitik anemi, hepatit, trombositopeni, toksik ambliyopi, toksik epidermal nekroliz, taşikardi, ürtiker.

BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.

İlaç etkileşimleri:

Flurbiprofen ve aspirinin birlikte uygulanması durumunda, flurbiprofen'in serum konsantrasyonunda yaklaşık %50 oranında düşüş olduğu bildirilmiştir. Bu nedenle, bu iki ilacın bir arada kullanılması tavsiye edilmez.

Flurbiprofen, nonsteroid antienflamatuar ilaçlar oral antikoagülanların etkilerini artırabilir; lityum, metotreksat ve kardiyak glikozidlerin plazma konsantrasyonlarını yükseltebilir. Flurbiprofen'in diğer nonsteroidal antienflamatuar ilaçlar gibi kanama parametrelerini etkileyebileceği düşünülerek antikoagülan ilaç kullanan hastalarda dikkatle uygulanmalıdır.

Flurbiprofen'in Anjiyotensin Dönüştürücü Enzim (ADE) inhibitörleri, siklosporin ve diüretiklerle birlikte kullanım durumunda nefrotoksisite riski artabilir.

Flurbiprofen, Anjiyotensin Dönüştürücü Enzim (ADE) inhibitörleri, beta blokerler, diüretikler gibi antihipertansiflerin etkisini azaltabilir.

Nonsteroidal antienflamatuar ilaçlar, fenitoin ve sulfonilüre grubu antidiabetiklerin etkilerini artırabilirler.

Flurbiprofen'in herhangi bir diğer nonsteroidal antienflamatuar ilaç ile birlikte uygulanması uygun değildir, çünkü birden fazla nonsteroidal antienflamatuar ilacın eş zamanlı uygulanması yan etki riskini artırmaktadır.

Bunun haricinde nonsteroidal antienflamatuar ilaçlar kortikosteroidler, alkol, bifosfonatlar veya oksipentifilin ile birlikte kullanıldıklannda, gastrointestinal kanama riskinin arttığı unutulmamalıdır.

Alkol ile birlikte kullanılmamalıdır (Gastrik mukoza irritasyonunda artış olabilir).

Gıdalar ile birlikte kullamldığında, emilim hızında azalma olabilir ama emilim oranında değişiklik olmaz.

Antiagregan aktiviteye sahip şu bitkiler ile birlikte kullanılmamalıdır: kebere otu, hayıt meyvesi, çuha çiçeği, gümüşdüğme, sarımsak, zencefil, ginkgo, at kestanesi, yeşil çay, ginseng, kızıl yonca. Kullanım durumunda antiagregan aktivitede bir artış olabilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Doktor tarafindan başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde;
Önerilen günlük doz; bölünmüş dozlar halinde 150 mg - 200 mg'dır.
Semptomların şiddetine göre günlük doz toplam 300 mg'a çıkarılabilir.

Atc Kodu:

M01AE09

Üretici Firma:

Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Telefon: (212) 354 18 00
Email: [email protected]

Maxaljin 100 Mg 15 Film Tablet Benzerleri

Referans fiyatları ilaç güncelleme tarihinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TITCK) tarafından halka açık olarak yayınlanan Euro bazlı referans fiyat listesinden alınmıştır. Aşağıda yer alan TL bazlı referans fiyatları ise 32702 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararında belirtilen euro değerine göre Depocu, Eczacı kârları ve KDV dahil edilerek hesaplanmıştır. Gerçek ilaç fiyatları referans fiyatlarından farklı olabilir.

İlaç Bilgileri (Güncelleme Tarihi:3.2.2024)

Maxaljin 100 Mg 15 Film Tablet

İlaç Fotoğrafı: Maxaljin 100 Mg 15 Film Tablet

Yerli, Beşeri bir ilaçtır.
Reçete ile satılır.
E-Reçete: Pasif

Etken Maddesi: Flurbiprofen


Barkod Numarası: 8699514099185

Burada yer alan bilgiler bilgilendirme mahiyetindedir. Ilacprospektusu.com'da ilaç satışı yapılmaz.

Referans Fiyatı: 2,53 Euro 

Referans fiyatı ilaç güncelleme tarihinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TITCK) tarafından halka açık olarak yayınlanan Euro bazlı referans fiyat listesinden alınmıştır. Aşağıda yer alan TL bazlı referans fiyatı ise 32702 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararında belirtilen euro değerine göre Depocu, Eczacı kârları ve KDV dahil edilerek hesaplanmıştır. Gerçek ilaç fiyatı referans fiyatından farklı olabilir.

Hesaplanan Referans Fiyatı: 82,03 TL

Google Reklamları

Firma Bilgileri

Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. Logosu

Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Kore Şehitleri Cad. No:19 Zincirlikuyu - İSTANBUL
Telefon: (212) 354 18 00
Email: [email protected]

Firma profili ve diğer ürünlerin listesini görüntülemek için firma ismine tıklayın

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2025 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.