Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Sultamat 375 Mg 10 Tablet

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar » Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar » Penisilinler » Penisilinli Kombinasyonlar » Ampisilin + sulbaktam

Formülü:

* Sultamat Pediatrik Oral Süspansiyon oral süspansiyona mahsus toz şeklinde bulunur ve su ile hazırlandıktan sonra her 5 ml'de 250 mg sultamisilin, tatlandırıcı olarak sukroz ve koku maddesi olarak kiraz aroması içerir.

* Her tablet 375 mg sultamisiline eşdeğer sultamisilin tosilat dihidrat içerir.
Sultamat Tablet, tosilat tozu halinde 375 mg sultamisilin'e eşdeğer tabletler halinde olup, 147 mg sulbaktam ile 220 mg ampisilin'e eşdeğer miktarlar temin eden, hem sulbaktam, hem de ampisilinin müşterek prodrog'udur.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Sultamat Süspansiyon, duyarlı mikroorganizmaların neden olduğu enfeksiyonlarda endikedir. Sinüzit, Otitis media, tonsilit dahil olmak üzere üst solunum yolları enfeksiyonları; bakteriyel pnömoni, bronşit dahil olmak üzere alt solunum yolları enfeksiyonları; üriner sistem enfeksiyonları ve piyelonefrit; deri ve yumuşak doku enfeksiyonları ve gonokok enfeksiyonları tipik enfeksiyonlardır.

Sultamat Tablet, hekimin oral yoldan tedaviyi yeterli ve uygun bulduğu hallerde, sinüzit, otitis media, üst solunum yolları enfeksiyonları; bronşit, üriner sistem enfeksiyonları; gonore, deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarında kullanılabilir.Pnömokok, menengokok, A grubu B hemolitik streptokok enfeksiyonlarında ampisiline üstünlüğü yoktur.

Kontrendikasyonları:

Özgeçmişlerinde herhangi bir penisiline karşı allerjik reaksiyon bulunan kişilerde bu ilacın kullanılması kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Penisilin tedavisi yapılan hastalarda ciddi, hatta bazen fatal aşırı duyarlılık (anaflaktik) reaksiyonlar bildirilmiştir. Bu reaksiyonlar daha ziyade geçmişinde penisilin ve/veya multipl allerjenlere aşırı duyarlılığı olan kişilerde meydana gelirler. Anamnezinde penisilin duyarlılığı olan kişiler sefalosporinlerle tedavi edildiğinde şiddetli reaksiyonlar meydana geldiği bildirilmiştir. Bir penisilin tedavisinden önce, geçmişte penisilin, sefalosporin ve diğer allerjenlere duyarlılık reaksiyonları olup olmadığı dikkatle soruşturulmalıdır. Eğer allerjik bir reaksiyon meydana gelirse, ilaç kesilmeli ve uygun tedavi başlatılmalıdır. Ciddi, anaflaktik reaksiyonlar adrenalin ile hemen acil tedavi gerektirir. Oksijen, intravenöz steroidler ve intübasyon dahil havayollarına müdahale gerekli olduğu şekilde uygulanmalıdır.

Her antibiyotik preparatında olduğu gibi, mantarlar dahil duyarlı olmayan organizmaların aşırı üreme belirtileri için devamlı gözlem gereklidir. Süperenfeksiyon olduğunda, ilaç kesilmeli ve/veya uygun tedavi uygulanmalıdır. Uzun süreli tedavilerde renal, hepatik ve hematopoetik sistemler dahil olmak üzere organ sistem disfonksiyonu yönünden periyodik kontroller tavsiye edilir.

Çocuklarda Kullanım:

Sulbaktam ve ampisilinin oral tatbikatından sonra başlıca itrah yolu idrar vasıtasıyladır. Yeni doğmuşlarda renal fonksiyon tam teşekkül etmediği için, sultamisilin kullanılırken bu husus göz önünde tutulmalıdır.

Hamilelikte ve emzirme döneminde kullanım:

Hamilelikte ve emzirme döneminde kullanım emniyeti henüz saptanmamıştır.

Emzirme döneminde kullanım:

Anne sütünde düşük konsantrasyonlarda sulbaktam ve ampisilin bulunur. Bu nedenle emziren annelere sultamisilin verildiğinde dikkat edilmelidir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Genellikle sultamisilin iyi tolere edilir. Gözlenen yan etkilerinin çoğu, hafif ve orta şiddette olup, tedavi süresince normal olarak tahammül edilir.

Gastro-intestinal - En sık görülen yan etki diyare / yumuşak gaitadır. Bulantı, kusma, epigastrik rahatsızlık, karın ağrıları - krampları nadiren gözlenmiştir. Diğer ampisilin sınıfı antibiyotiklerle de olduğu gibi, enterokolit ve pseudomembranöz kolit ender olarak oluşabilir.

Deri/Deri yapıları - Deri döküntüsü ve kaşıntı seyrek olarak gözlenmiştir.

Muhtelif - Sersemlik hali / sedasyon, yorgunluk / halsizlik ve baş ağrısı ender olarak gözlenmiştir. Enfeksiyöz mononükleoz viral kaynaklı olduğundan, tedavide ampisilin kullanılmamalıdır. Ampisilin alan mononükleozlu hastaların büyük bir yüzdesinde deri döküntüsü görülür. Ampisilin kullanımına bağlı yan etkilerin arasıra gözlenmesi beklenebilir.

İlaç etkileşimleri:

Allopurinol ve ampisilinin birlikte kullanımı, hastalarda deri döküntüsü insidansını, yalnız ampisilin alan hastalara göre önemli derecede arttırır. Sultamisilin ve allopurinolun birlikte kullanımı ile ilgili veri bulunmamaktadır.

Kullanım şekli ve dozu:

Süspansiyon :Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde; erişkinlerde tavsiye edilen Sultamisilin dozu (yaşlı hastalar dahil) günde iki defa 375-750 mg'dır. 30 kg'dan hafif çocuklardaki enfeksiyonların çoğunluğunda, enfeksiyonun ciddiyetine ve doktorun takdirine bağlı olarak dozaj, iki doza bölmek suretiyle 25-50 mg/kg/gün Sultamisilin'dir. 30 kg ve üstündeki çocuklara erişkin dozu verilmelidir. Erişkinlerde ve çocuklarda tedavi, genellikle ateş düştükten ve anormal belirtiler kaybolduktan 48 saat sonraya kadar devam ettirilir. Tedavi normal olarak 5 ila 14 gün süreyle uygulanır fakat gerekirse tedavi süresi uzatılabilir.

Akut mafsal romatizması ve glomerulonefriti önlemek amacıyla hemolitik streptokoklara bağlı her türlü enfeksiyonun tedavisinde en az 10 gün süreyle devam edilmesi tavsiye olunur.

Ciddi renal fonksiyon bozukluğu olan hastalarda (kreatinin klirensi < 30 ml/dak) sulbaktam ve ampisilin eliminasyon kinetiği birbirine benzer şekilde etkilenmekte ve birinin diğerine plazma oranları değişmeden kalmaktadır. Böbrek yetmezliğinde doz aralığı, genel ampisilin uygulamasında olduğu gibi, uzatılır.

HAZIRLANIŞI:

Ölçekteki (27 ml) işaretine kadar kaynamış soğumuş su koyup şişeyi ilave ederek iyice çalkalayınız. Her kullanımdan önce şişe iyice çalkalanmalıdır. Sulandırılmış oral süspansiyon buzdolabında saklanmalı, 14 gün içinde kullanılmayan kısımlar atılmalıdır.

DOZ AŞIMI:

Beta laktam antibiyotiklerin beyin omurilik sıvısında yüksek seviyelere ulaşması sonucu, konvülsiyonları içeren, nörolojik yan etkiler oluşabilir. Sulbaktam ve ampisilin hemodialize edilebilir.

Tablet : Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde; erişkinlerde tavsiye edilen Sultamisilin dozu (yaşlı hastalar dahil) günde iki defa 375-750 mg'dır. 30 kg ve üstündeki çocuklara erişkin dozu verilmelidir. Erişkinlerde ve çocuklarda tedavi, genellikle ateş düştükten 48 saat sonraya ve anormal belirtiler kaybolana kadar devam ettirilir. Tedavi normal olarak 5 ila 14 gün süreyle uygulanır fakat gerekirse tedavi süresi uzatılabilir. Komplikasyonsuz gonore tedavisinde, 2.25 g sultamisilin tek oral doz (altı adet 375 mg tablet) olarak verilebilir. Sulbaktam ve ampisilinin plazma konsantrasyonlarını uzatmak amacıyla 1.0 g Probenecid beraberce uygulanmalıdır. Şüpheli sifiliz lezyonu bulunan gonore vakalarında, sultamisilin uygulanmadan önce karanlık saha muayeneleri yapılmalı ve asgari dört ay süreyle aylık serolojik testler uygulanmalıdır.

Akut mafsal romatizması ve glomerulonefriti önlemek amacıyla hemolitik streptokoklara bağlı her türlü enfeksiyonun tedavisinde en az 10 gün süreyle devam edilmesi tavsiye olunur.

Ciddi renal fonksiyon bozukluğu olan hastalarda (kreatinin klirensi < 30 ml/dak) sulbaktam ve ampisilin eliminasyon kinetiği birbirine benzer şekilde etkilenmekte ve birinin diğerine plazma oranları değişmeden kalmaktadır. Böbrek yetmezliğinde doz aralığı, genel ampisilin uygulamasında olduğu gibi, uzatılır.

DOZ AŞIMI:
Beta laktam antibiyotiklerin beyin omurilik sıvısında yüksek seviyelere ulaşması sonucu, konvülsiyonları içeren, nörolojik yan etkiler oluşabilir. Sulbaktam ve ampisilin hemodialize edilebilir.

Atc Kodu:

J01CR04

Üretici Firma:

Atabay İlaç Fabrikası A.Ş.
Telefon: (216) 326 69 65
Email: [email protected]

Sultamat 375 Mg 10 Tablet Benzerleri

Referans fiyatları ilaç güncelleme tarihinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TITCK) tarafından halka açık olarak yayınlanan Euro bazlı referans fiyat listesinden alınmıştır. Aşağıda yer alan TL bazlı referans fiyatları ise 32702 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararında belirtilen euro değerine göre Depocu, Eczacı kârları ve KDV dahil edilerek hesaplanmıştır. Gerçek ilaç fiyatları referans fiyatlarından farklı olabilir.

İlaç Bilgileri (Güncelleme Tarihi:10.2.2023)

Sultamat 375 Mg 10 Tablet

Yerli, Beşeri bir ilaçtır.
Reçete ile satılır.
E-Reçete: Aktif

Etken Maddesi: Sultamisilin


Barkod Numarası: 8699717010017

Burada yer alan bilgiler bilgilendirme mahiyetindedir. Ilacprospektusu.com'da ilaç satışı yapılmaz.

Referans Fiyatı: 3,46 Euro 

Referans fiyatı ilaç güncelleme tarihinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TITCK) tarafından halka açık olarak yayınlanan Euro bazlı referans fiyat listesinden alınmıştır. Aşağıda yer alan TL bazlı referans fiyatı ise 32702 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararında belirtilen euro değerine göre Depocu, Eczacı kârları ve KDV dahil edilerek hesaplanmıştır. Gerçek ilaç fiyatı referans fiyatından farklı olabilir.

Hesaplanan Referans Fiyatı: 112,18 TL

Google Reklamları

Firma Bilgileri

Atabay İlaç Fabrikası A.Ş. Logosu

Atabay İlaç Fabrikası A.Ş.

Acıbadem Köftüncü Sk.N:1 Kadıköy - İSTANBUL
Telefon: (216) 326 69 65
Email: [email protected]

Firma profili ve diğer ürünlerin listesini görüntülemek için firma ismine tıklayın

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.