Ibu-600
{20 Gecikmeli Salım Tableti içeren Blister Ambalaj}
Kas ve İskelet Sistemi»Antienflamatuvar, Analjezik, Antipiretik
Formülü:
Her İBU-600 SİFAR Gecikmeli Salım Tableti, etken madde olarak 600 mg. ibuprofen içerir.
Farmakolojik özellikleri:
Endikasyonları:
-Akut artrit,- Kronik artrit, özellikle rematoid artrit, -Spondilit ankilozan enflamasyona bağlı romatizmal omurga rahatsızlıkları,- Dejeneratif eklem ve omurga hastalıklarının meydana getirdiği enflamasyonlar, -Yumuşak doku romatizması,-Lumbago ve siyatik gibi durumlarda endikedir.
Kontrendikasyonları:
İbuprofene önceden aşırı duyarlılığı olduğu bilinen veya aspirin ya da diğer non-steroid antienflamatuar ajanlara bronkospastik, anjioödem, burun polipleri şeklinde reaksiyon gösteren hastalarda kontrendikedir.
Uyarılar/Önlemler:
İBU-600 SİFAR Gecikmeli Salım Tableti kullanımı sırasında, aşırı hassasiyet nedeniyle, görme bozukluğu ve bulanıklık, renk belirlenmesinde karışıklık veya yüzde, dilde, başta ödem, solunum yolları daralması ile nefes alamama, çarpıntı, tansiyon düşmesi görüldüğünde tedaviye son verilmeli ve hasta derhal doktor tarafından kontrol edilmelidir. Yüksek tansiyonu ve kalp yetmezliği olan kişilerde, kanamalı hastalarda, peptik ülserlilerde, kumarin antikoagülanı alanlarda, karaciğer ve böbrek hastalarında dikkatle kullanılmalıdır.
Hamilelerde yeterli kontrollü çalışma bulunmadığı için çok gerekmedikçe kullanılmamalıdır. Non-steroid antienflamatuar ilaçların fetal kardiyovasküler sistemdeki bilinen etkilerinden dolayı hamileliğin son döneminde kullanımından kaçınmalıdır.
12 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.
Emziren kadınların kullanması tavsiye edilmemektedir.
Doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır.
Yan etkiler/Advers etkiler:
İBU-600 SİFAR Gecikmeli Salım Tabletinin neden olduğu yan etkiler genellikle gastrointestinal sistemle ilgili olup, bunlar, epigastrik ağrı, diyare, kabızlık, bulantı, kusma, hazımsızlık, karın ağrısı, mide yanması ve mide-barsak sisteminde şişkinlik hissidir. Seyrek olarak görülen diğer yan etkiler, baş ağrısı, baş dönmesi, sinirlilik, deride döküntü, kaşıntı, astım, ödem, trombositopeni ve görme bozukluklarıdır.
BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.
İlaç etkileşimleri:
Kumarin tipi antikoagülanlar, aspirin, metotreksat, frosemid, lityum, digogsin, fenitoin, diüretikler ve antihipertansifler, probenesit, sülfapirazin ile birlikte kullanıldığında etkileşme olabilir. Alkol ile birlikte alınmamalıdır.
Kullanım şekli ve dozu:
Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde;
Yetişkinlerde : Günde 2 kez 1 tablet (1200 mg ibuprofen)
Yetişme çağında (12 yaşın üzerinde) : Günde 2-3 kez ½ tablet (600-900 mg ibuprofen) Tedavi süresince semptomların derecesine göre doz ayarlaması yapılabilir.
DOZ AŞIMI VE TEDAVİSİ:
Yüksek doz alımında, S.S.S. bozuklukları, baş ağrısı, bulantı, kusma ve nefes darlığı görülebilir. Akut doz aşımı tedavisinde, kusturma ve lavajla mide boşaltılmalı, parenteral sıvı tedavisi yanında, ilacın asidik olması nedeniyle alkali verilmeli ve diürez sağlanmalıdır. Genel destekleyici tedaviler yanında oral yoldan aktif kömür verilmesi, ibuprofen absorpsiyon ve reabsorpsiyonunun azaltılmasına yardımcı olur.
Üretici Firma:
Sifar İlaçları Ticaret ve Sanayi A.Ş.
Telefon: (216) 449 49 40
Email: [email protected]