Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Cleocin 150 Mg 16 Kapsül

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar » Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar » Makrolidler, Linkozamidler ve de Streptograminler » Linkozamidler » Klindamisin

Formülü:

Her kapsülde 150 mg klindamisin baza eşdeğer miktarda klindamisin hidroklorür.
Ampülün her ml'sinde 150 mg klindamisin baza eşdeğer miktarda klindamisin fosfat.
Granülün her 5 ml' sinde 75 mg klindamisin palmitat

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Cleocin özellikle anaerop mikroorganizmalar, stafilokoklar ve stretokoklar gibi duyarlı patojenlerin yol açtığı aşağıdaki enfeksiyonların tedavisinde kullanılabilir.
Üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları, deri ve yumuşak doku enfeksiyonları, kemik ve eklem enfeksiyonları, pelvis ve intra-abdominal enfeksiyonlar, septimesi, endometrit Cleocin'in kullanım alanı içindedir.

CLEOCIN %2 Vajinal Krem: bakteriyel vajinozların tedavisinde endike olan, topikal antibiyotiktir.

Kontrendikasyonları:

Klindamisin veya linkomisine aşırı duyarlı olduğu bilinen hastalarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Birçok antibiyotiğin ve bu arada klindamisinin kullanımı sırasında ağır diyare ve psödomembranöz kolit durumları bildirilmiştir. Başlıca nedeni Clostridium difficile'ye bağlı bir toksindir. Enjektabl klindamisinde bulunan benzil alkol prematüre çocuklarda "Gasping Syndrome" a yol açabilir. Cleocin, mide-barsak hastalığı, özellikle koliti olan şahıslarda ihtiyatla kullanılmalıdır. Serebro-spinal sıvıya geçmediğinden, menenjit tedavisinde önerilmez. Cleocin ampul damar içine sulandırılmadan verilmemeli, sulandırıldıktan sonra 10-60 dakikada uygulanmalıdır. Uzun süreli tedavilerde karaciğer ve böbrek fonksiyonları yakından izlenmelidir. Tedavi sırasında, preparata duyarlı olmayan mikroorganizmalar, özellikle de mayalar gelişebilir. Klindamisin ve eritomisin, antagonizma nedeniyle birlikte kullanılmamalıdır. Klindamisin nöromüsküler blokaj yapan ilaçların etkisini arttırdığından, bu ilaçları kullanan hastalarda ihtiyatla kullanılmalıdır. İlacın gebelikteki güvenilirliği araştırılmamıştır. Anne sütüne geçebilir. Atopik kişilerde kullanılırken dikkatli olunmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Mide-barsak Sistemi: Karın ağrısı, bulantı, kusma ve diyare. Orla yolla tedavcisinde özofajit. Aşırı Duyarlık Reaksiyonları: Makülopapüler deri döküntüleri ürtiker, Stevens-Johnson sendromuna benzeyen morbiliform deri döküntüleri, birkaç vakada anaflaktoid reaksiyonlar. Karaciğer:Sarılık ve karaciğer fonksiyon testlerinde anormallik. Deri ve Mukozalar: Pruritus, vaginitis ve nadiren eksfolyatif, vezikobülloz dermatit. Hematopoetik Sistem: Geçici nötropeni, (lökopeni) ve eozinofili; ayrıca agranülositoz ve trombositopeni bildirilmiş fakat etiyolojik bir ilişki saptanmamıştır. Kardiyovasküler Sistem: Hızlı enflüzyona bağlı olarak nediren kardiyopülmoner arrest ve hipotansiyon. Lokal Reaksiyonlar: Adale içi enjeksiyonlarda lokal tahriş, ağrı ve apse oluşması, damar içi enjeksiyonlarda tromboflebit.

İlaç etkileşimleri:

Cleocin Ampul ile fiziksel olarak geçimsizlik gösteren ilaçlar: Ampisilin, fenitoin sodyum, barbitüratlar, aminoflin, kalsiyum glükonat, magnezyum stearat. Cleocin Kapsül ve Süspansiyon: Yetişkinler: Her 6 saatte 150-450 mg . Çocuklar: 1 aylıktan yukarı olanlar: günde kilo başına 8-25 mg, 3-4 eşit dozda verilir. 10 kg' dan aşağı olanlar: minimum doz günde 3 defa 37.5 mg' dır. Beta-hemolitik streptokok enfeksiyonları en az 10 gün tedavi edilmelidir.

Kullanım şekli ve dozu:

Cleocin ampul: Yetişkinlerde: Parenteral uygulama(IM veya IV) ciddi enfeksiyonlar 600-1200 mg'lik günlük doz 2,3 veya 4 eşit dozda uygulanılır. Çok ağır enfeksiyonlarda bu dozlar arttırılabilir. Hayati tehlike gösteren durumlarda, yetişkinlerde intravenöz yoldan günde 4,8 gramlık dozlar uygulanmıştır. Adale içinde bir defada 600 mg'dan yukarı dozlar önerilmez. Çocuklar, 1 aylıktan yukarı olanlar: Günde kilo başına 20-40 mg, 3 veya 4 eşit dozda uygulanır. Yeni doğanlar: Günde kilo başına 15-20 mg ; 3 veya 4 eşit dozda uygulanır. Sulandırma Oranı ve Enfüzyon Hızı: Cleocin ampul, 1 ml çözücüde 12 mg' dan fazla ilaç bulunmayacak şekilde sulandırılır. Enfüzyon hızı dakikada 30 mg ilacı geçmeyecek şekilde ayarlanmalıdır. Bir saatte uygulanacak bir enfüzyonda 1200 mg'dan yukarı dozlar verilmemelidir.

Vajinal Krem : Bir hafta boyunca bir aplikatör dolusu krem tercihen yatarken vajina içine uygulanır.

Atc Kodu:

J01FF01

Üretici Firma:

Pfizer İlaçları Ltd.Şti.
Telefon: (212) 258 30 10
Email: [email protected]

Cleocin 150 Mg 16 Kapsül Benzerleri

Referans fiyatları ilaç güncelleme tarihinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TITCK) tarafından halka açık olarak yayınlanan Euro bazlı referans fiyat listesinden alınmıştır. Aşağıda yer alan TL bazlı referans fiyatları ise 32702 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararında belirtilen euro değerine göre Depocu, Eczacı kârları ve KDV dahil edilerek hesaplanmıştır. Gerçek ilaç fiyatları referans fiyatlarından farklı olabilir.

İlaç Bilgileri (Güncelleme Tarihi:3.2.2024)

Cleocin 150 Mg 16 Kapsül

İlaç Fotoğrafı: Cleocin 150 Mg 16 Kapsül

Yerli, Beşeri bir ilaçtır.
Reçete ile satılır.
E-Reçete: Pasif

Etken Maddesi: Klindamisin


Barkod Numarası: 8699532154767

Burada yer alan bilgiler bilgilendirme mahiyetindedir. Ilacprospektusu.com'da ilaç satışı yapılmaz.

Referans Fiyatı: 2,67 Euro 

Referans fiyatı ilaç güncelleme tarihinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TITCK) tarafından halka açık olarak yayınlanan Euro bazlı referans fiyat listesinden alınmıştır. Aşağıda yer alan TL bazlı referans fiyatı ise 32702 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararında belirtilen euro değerine göre Depocu, Eczacı kârları ve KDV dahil edilerek hesaplanmıştır. Gerçek ilaç fiyatı referans fiyatından farklı olabilir.

Hesaplanan Referans Fiyatı: 86,57 TL

Google Reklamları

Firma Bilgileri

Pfizer İlaçları Ltd.Şti. Logosu

Pfizer İlaçları Ltd.Şti.

Muallim Naci Cd.Bostan Çıkmazı N:3 Ortaköy - İSTANBUL
Telefon: (212) 258 30 10
Email: [email protected]

Firma profili ve diğer ürünlerin listesini görüntülemek için firma ismine tıklayın

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.